четвер, 31 жовтня 2019 р.






     Учитель правознавства органічно пов’язаний з державою духовним і громадянським обов’язком та здійснює духовно-просвітницьку діяльність серед своїх вихованців, сприяє процесу державотворення в Україні, духовному оздоровленню молоді. Фундаментом фахового зростання вчителя правознавства є правова освіта, яка здійснюється на основі цілеспрямованої формувальної пізнавально-професійної потреби особистості фахівця у постійному поповненні та оновленню юридичних знань, умінь та навичок за допомогою різноманітних джерел, сучасних комп’ютерних інформаційних технологій.
     Але особливе значення має відкритий цікавий діалог із юристами-науковцями, які досконало володіють науковими знаннями у  певній юридичній сфері. Цьогорічна тема тренінгу: «Новели українського законодавства. Що потрібно знати сучасному учителю правознавства».
     Володимир Кобрин, доцент кафедри конституційного права, довів до відома присутніх основні новели Закону України «Про функціонування української мови як державної», зокрема хто повинен володіти українською мовою, як і коли запрацюють норми закону, відповідальність за недотримання закону тощо. Він наголосив, що питання мови та її реального функціонування як державної -це не питання кожної окремої людини чи кожного окремого громадянина Української держави. Питання української мови – це питання існування та утвердження українського народу, становлення та розвитку України як незалежної держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар