пʼятницю, 2 жовтня 2020 р.

 

Портал із громадянської освіти пропонує онлайн-курс та інтерактивний підручник для учнів 10-х класів

В Україні створили онлайн-платформу з громадянської освіти

Всеукраїнська асоціація викладачів історії та суспільних дисциплін «Нова доба» спільно з програмою «Долучайся!» (USAID/ENGAGE) презентували онлайн-курс і портал із громадянської освіти для 10-х класів. Цей портал є своєрідним WEB-майданчиком та водночас інтерактивним підручником з курсу громадянської освіти для учнів 10-х класів.

Предмет «Громадянська освіта» два роки тому ввели в програму середньої школи як обов’язковий. Тому створення такого порталу стало вимогою часу.

За словами засновників проекту, онлайн-платформа являє собою дві версії онлайн-роботи впродовж вивчення курсу громадянської освіти: онлайн-курс та інтерактивний підручник.

Перша версія (онлайн-курс) містить навчальні відео (60 онлайн уроків) від кращих вчителів громадянської освіти та експертів-практиків, обговорення, тести та завдання з можливістю зворотного зв’язку. Розділи відкриватимуться поступово і стануть у пригоді під час вивчення курсу в рамках освітнього процесу чи самостійно.

Друга версія (інтерактивний підручник) має на меті використання лише текстових і статичних візуальних матеріалів.

Зареєстровані користувачі можуть на власний розсуд вибирати модель навчання як у форматі онлайн-курсу, так і у форматі інтерактивного підручника або проводити змішану діяльність на власний вибір.

Розробники повідомляють, що сайт відкритий до співпраці з учнями/ученицями 10-х класів, котрі вивчають курс громадянської освіти, учителями відповідного курсу, а також з усіма, хто бажає пройти навчання за програмою шкільного курсу громадянської освіти.

Зареєстровані на сайті користувачі можуть проходити навчання як у формі індивідуальної, так і колективної взаємодії.

Для вчителів громадянської освіти онлайн-платформа надає такі можливості:

  • впливати на характер домашніх завдань до кожної теми;
  • ознайомлюватися з роботами учнів свого класу та оцінювати їх;
  • ознайомлюватися з інформацією в електронному класному журналі про характер та обсяг роботи учнів класу впродовж вивчення певної теми;
  • проводити на базі сайту підсумкове оцінювання за кожним розділом курсу.

Учитель, котрий впродовж року разом зі своїми учнями/ученицями використовував онлайн-платформу впродовж вивчення курсу громадянської освіти, має право отримати сертифікат про проходження онлайн-курсу з громадянської освіти (як документ, що засвідчує проходження підвищення кваліфікації).

Освіта.ua
30.09.2020


Немає коментарів:

Дописати коментар