четвер, 29 жовтня 2020 р.

 

   







      27 жовтня 2020 року вчителі правознавства та громадянської освіти району спільно  із консультантом центру професійного розвитку педагогічних працівників Яворівської районної ради Лазорко О.В. на інформаційній платформі Zoom  теоретично та практично виокремлювали аспекти моделей змішаного навчання.   Сьогодні особливо,  у зв’язку із  карантинними заходами, тенденція навчання чітко розвивається в напрямку змішаного навчання, яке органічно поєднує в собі як денні, так і дистанційні форми навчання.                                         
        Цілі навчання при змішаній формі залишаються попередніми, змінюються засоби й методи їх досягнення. Система контролю знань одержує нові можливості: використання контролюючих систем у поєднанні із традиційними методами. Змішане навчання використовує найрізноманітніші методи, як традиційні, так і інтерактивні: лекційні лабораторні, комп'ютерні презентації, комп'ютерне навчання й навчання через Інтернет. Ці методи використовуються як окремо, так і в поєднанні один з одним.                                     

     Як правильно це зробити, як досягнути навчального результату вирішує саме вчитель, окреслюючи для себе цей методичний прийом – такий висновок зробили учасники вебінару.  можна заперечувати або погоджуватися щодо оцінювання масштабів поширення змішаного навчання, його претензій на значущість для різних педагогічних практик, проте зростання впливу інформаційних технологій на освіту важко не визнати, а вчитель для цього має постійно нарощувати свої цифрові компетенції.

Немає коментарів:

Дописати коментар