пʼятницю, 28 серпня 2020 р.





02.06.2020 року вчителі права та громадянської освіти району на курсах підвищення кваліфікації при методичному кабінеті відділу освіти Яворівської райдержадміністрації працювали над питанням впровадження в освітній процес кейс – технологій.                               


Кейс-уроки – це інноваційний підхід у навчанні, тому що саме таким чином вирішується проблема освітніх закладів щодо поєднання теорії з практикою і знань з компетенціями. 


Було розглянуто суть методу, яка полягає у використанні конкретних випадків (ситуацій, історій, тексти яких називаються «кейсом») для спільного аналізу, обговорення або вироблення рішень учнями при вивченні основ правознавства та громадянської освіти. В кейсі проблема представлена в неявному, схованому вигляді, як правило, вона не має однозначного вирішення змодельованої життєвої ситуації, і те рішення, що знайде учасник кейса, може служити як відбиттям рівня компетентності і професіоналізму учня, так і реальним рішенням проблеми.                 
        Для чого це необхідно учням? Це дозволить їм, спираючись на власний досвід, самостійно формулювати висновки, застосовувати на практиці одержані знання, пред’являти власний (або груповий) погляд на проблему, опановувати способи поведінки у різних життєвих ситуаціях.  






                      

Немає коментарів:

Дописати коментар